Häälaina mahdollistaa unelmiesi häät

Useat suomalaiset viettävät hääjuhlaansa tänäkin vuonna. Tilastokeskuksen tilastojen mukaan vuonna 2017 yli 26 000 suomalaista solmi avioliiton. Voit lukea lisää avioliittoon liittyvästä tilastoinnista täältä. Vuosittain solmittavien avioliittojen määrä on 2000-luvun aikana vähentynyt muutamalla tuhannella vuodessa. Samaan aikaan avioerojen määrä on pysynyt lähes samana vuodesta toiseen. Naimisiin meneminen kiinnostaa siis edelleen paljon.Häälaina mahdollistaa unelmiesi häät

Hääbudjetin laatiminen

Vaikka naimisiin meneminen ja avioliiton solmiminen ei itsessään maksa oikeastaan mitään, niin hääjuhlien järjestäminen voi maksaa suurenkin summan. Jokainen hääpari suunnittelee itse omat häänsä ja onkin täysin mahdotonta sanoa tarkasti kuinka paljon hääjuhlat tulevat maksamaan. Osalle pareista riittää pelkkä vihkiminen maistraatissa tai kirkossa ilman suurempia juhlia, kun taas osa haluaa järjestää suuret juhlat ja kutsua paljon vieraita juhlimaan.

Hääjuhlien ja naimisiin menon järjestämiseen kuluu yllättävän paljon rahaa. Hääparin valinnoista riippuen juhliin saa kulutettua helposti tuhansia euroja. Toisaalta edullisempiin valintoihin tyytyvä voi helposti järjestää juhlat pienemmälläkin budjetilla. Suurimpien menoeriä häiden järjestämisessä ovat: juhlapaikka, ruoka, juomat, alkoholi, sormukset, juhlapuvut, valokuvaus, musiikki sekä kukat, koristeet ja kortit. Edellä mainittujen lisäksi mahdollinen häämatka voi nostaa kuluja vielä lisää. Menojen suuruuksiin vaikuttavat luonnollisesti kutsuttavien juhlavieraiden määrä. Mitä enemmän vieraita, sitä enemmän juhlien järjestäminen tulee maksamaan.

Itse tekemällä voi säästä

Tekemällä osan häissä käytettävistä asioista itse voi säästää suurenkin summan. Esimerkiksi askartelemalla itse kutsu- ja kiitoskortit voi säästää helposti muutaman satasen. Myös erilaisten koristeiden itse tekeminen kannattaa. Osan ruuista voi tehdä itse, mikäli haluaa. On myös hyvin yleistä, että edulliset hääjuomat haetaan Virosta, Latviasta tai Ruotsista. Vieraiden määrästä riippuen, säästö voi olla huomattava.

Häiden järjestäminen häälainalla

Nykyään on hyvin yleistä, että häitä varten otetaan häälaina, jolla häiden järjestäminen kustannetaan. Vaikka järjestettävät häät eivät olisikaan suuren suuret, voivat kulut olla useita tuhansia euroja. Varsinkin nuoremmilta hääpareilta harvemmin löytyy säästöstä useita tuhansia euroja juhlien järjestämistä varten. Usein hääparin vanhemmat avustavat hääjärjestelyissä myös rahallisesti, mutta kaikissa tapauksissa tämä ei ole mahdollista. Usein hääpari haluaa myös järjestää häänsä ilman vanhempien rahallista apua.

Lainan ottaminen häitä varten voi joissain tilanteissa olla järkevää. Häät ovat ihmisen elämässä erittäin tärkeä paikka ja harva haluaa säästellä näin tärkeänä päivänä kuluissa. Ennen häälainan ottamista kannattaa kuitenkin varmistua siitä, että oma maksukyky riittää lainan takaisinmaksuun ja lainan ottaminen ei aseta omaa taloutta liian tiukalle. Toinen tärkeä asia on lainan kilpailuttaminen. Kilpailuttamalla häälainan voi säästää useita satoja euroja lainan kuluissa ja koroissa. Häälainaa tarjoavat suuresta kysynnästä johtuen nykyään hyvin useat eri tahot, kuten pankit ja rahoitusyhtiöt. Ihan ensimmäisenä häälainatarjous kannattaa kysyä omasta pankista. Pankit antavat yleensä hyvin raha-asiansa hoitaneille asiakkailleen hyvän tarjouksen kulutuslainasta. Vaikka pankin antama tarjous miellyttäisi, kannattaa silti laina kilpailuttaa. Häälainan kilpailuttaminen onnistuu netissä hyvin helposti ja nopeasti yleensä yhdellä hakemuksella. Kun saat useita lainatarjouksia häälainasta, vertaile ne huolella läpi ja tee päätös lainan ottamisesta vasta huolellisen vertailun jälkeen.