Joustoluotto auttaa arjen yllättävissä menoissa

Useat ihmiset löytävät itsensä tilanteesta, jossa auto tai pesukone on tullut tiensä päähän. Vaihtoehtona on uuden ostaminen tai vanhan korjaaminen. Uuden ostaminen tai vanhan korjaaminen maksaa usein sadoista euroista useisiin tuhansiin euroihin. Läheskään kaikilla meistä tavallisista ihmisista ei ole tällaisia summia rahaa säästötilillä yllättäviä meno varten. Usein tällaisessa tilanteessa turvaudutaan lainaan tai osamaksusopimukseen. Yksi varteen otettava vaihtoehto on myös joustoluotto. Joustoluotto sopii hyvin arjen yllättävien menojen tai muiden suurempien hankintojen rahoittamiseen.

Joustoluotto tarkoittaa käsitteenä vakuudetonta luottoa, jota on mahdollista nostaa juurin sen verran kuin omat tarpeet vaativat, kunhan nostettava summa pysyy hakijalle myönnetyn luottosumman sisällä. Yleensä joustoluotot ovat suuruudeltaan suhteellisen pieniä, 1000 – 2000 euron välille sattuvia summia. Joustolainojen suosio onkin kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti Suomessa. Useat pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat nykyään erittäin edullisia joustolainoja asiakkailleen. Kasvava kilpailu alalla on saanut aikaan sen, että pankkien ja rahoituslaitosten myöntämien joustoluottojen korot ovat hyvin maltillisia verrattuna esimerkiksi pikavippeihin.Joustoluotto auttaa arjen yllättävissä menoissa

Joustoluoton kulut

Kuten jo aikaisemmin totesin, joustolaina on yleensä suuruudeltaan suhteellisen pieni vakuudeton laina. Yleisimmin nostettavat summa vaihtelevat 1000 – 3000 euron välillä. Joustoluottoa on kyllä mahdollista nostaa huomattavasti suurempikin summa. Pankit myöntävät joustolainoja 10 000 euroon saakka ja useat eri luottoyhtiöt ja rahoituslaitokset myöntävät vakuudettomia joustoluottoja aina 60 000 euroon asti. Takaisinmaksuajat vaihtelevat vuodesta aina 15 vuoteen asti. Joustolaina nimensä mukaisesti tarjoaa siis joustavan takaisinmaksuajan.

Vuonna 2013 Eduskunta sääti lain, jolla asetettiin pikavipeille korkokatto. Lain tarkoituksena oli säätää alle 2000 euron lainoille 50% korkokatto. Korkokatolla pyrittiin hillitsemään pikavippien korkojen nousua jopa tuhansiin prosenteihin. Useat eri uutiskanavat ovat tuoneet ongelmaa julki. Otsikoissa on paljon puhuttu myös siitä, että erilaiset joustoluotot ovat korvanneet pikavipit ja joustoluottojen korot voivat olla useita satoja tai jopa tuhansia prosentteja. Voit lukea Ylen kirjoittaman uutisen asiasta tästä.

Osa joustoluottoja tarjoavista yhtiöistä toimii juurikin edellä mainitulla tavalla. Eli korot voivat olla todella suuret. Suurin osa kuitenkin myöntää vakuudettomia joustoluottoja todella kohtuullisella korolla. Kun siis harkitset ja haet joustolainaa, ole tarkkana ja tarkista luoton todellinen vuosikorko huolella ennen lainan ottamista.

Joustoluoton hakeminen

Kuten mitä tahansa lainaa haettaessa, laina kannattaa aina kilpailuttaa. Sama totuus pätee myös joustoluottoihin. Joustolainoja kilpailuttavia palveluita on useita ja niiden avulla luoton kilpailuttaminen ja vertailu on tehty helpoksi ja nopeaksi. Kilpailutus toimii siten, että aluksi täytetään lainahakemus, jonka vertailusivusto toimittaa usealle eri pankille ja luotonmyöntäjälle. lainahakemuksen lähettämisen jälkeen saat useita tarjouksia palvelussa mukana olevilta pankeilta ja luotonmyöntäjiltä. Voit rauhassa vertailla ja valita sinulle sopivimman tarjouksen tai voit yhtä hyvin olla ottamatta mitään tarjouksista. Hakemuksen lähettäminen ei siis sido sinua ottamaan luottoa.