Kertaluotto on hyvä ratkaisu äkilliseen lainan tarpeeseen

Meistä lähes jokainen on joskus ollut rahapulassa. Se ei ole mukava tunne, kun tili näyttää nollaa ja jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Onneksi akuuttiin rahan tarpeeseen on olemassa ratkaisu. Ratkaisun nimi on kertalaina.

Kertaluotto on lyhytaikainen laina

Kertaluotto on lyhytaikainen laina, jolla voi rahoittaa mm. yllättävää rahan tarvetta. Yleisesti kertaluottojen summat pyörivät muutamasta sadasta eurosta aina jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Kertaluottoja myönnetää ilman vakuuksia ja vakuuksilla. Vakuudettomia kertaluottoja tarjoavat rahoituslaitokset, vakuudellisia pankit.

Vakuudettomat kertaluotot ovat vakuudellisia huomattavasti kalliimpia. Lainakorkojen erot voivat olla jopa kymmeniä prosentteja. Tosin, näinä matalien korkojen aikana on mahdollista saada varsin edullisesti vakuudettomia kertaluottoja.

Vakuudellisen kertaluoton voi pyytää pankista. Vakuudeksi kelpaa omistusasunto, arvopaperit tai vaikkapa kesämökki. Lopulliseen lainakorkoon vaikuttaa myös hakijan työtilanne sekä vuositulot.

Milloin kertaluottoa kannattaa hakea?

Kertaluoton hakemiseen pätee sama nyrkkisääntö kuin lainojen hakemiseen ylipäätänsä. Lainaa kannattaa hakea ainoastaan silloin kun siihen on tarvetta, ja silloin kun tietää, että suoriutuu lainan maksamisesta ajallaan.

Älä siis missään nimessä hae kertaluottoa jos olet jo valmiiksi velkaantunut. Ainoa tapa estää ikävä velkakierre on laskea oman talouden kuukausittaiset menot ja tulot. Mikäli menoja on tuloja huomattavasti enemmän, on syytä aloittaa menojen karsiminen. Menojen karsiminen voi olla stressaavaa, joten ei ole mitään syytä hävetä jos tuntee tarvitsevansa siinä apua. Apua voi hakea mm. velkaneuvonnasta.