Lainaa eri käyttötarkoituksiin – 5 yleisintä lainan käyttötarkoitusta

lainaaLainaa voidaan hakea jos jonkinlaisiin käyttötarkoituksiin. Ne voivat olla joko isompia tai pienempiä hankintoja, joissa tarvitaan rahallista tukea. Lainan hakeminen on kuitenkin aina iso askel, jota harkitaan varmasti tarkoin. Ihan kaikkeen ei lainaa saakaan, mutta muutama kohde menee ylitse muiden. Mitkä ovatkaan 5 Suomen yleisintä lainan käyttötarkoitusta?

1. Asunnon hankkiminen

Ykkössyy lainan hakemiselle lienee oman asunnon ostaminen. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä syystä, että asuntojen hinnat ovat niin korkeat, että harvalla on niitä varaa itse kustantaa. Siksi itselle sopivalla kuukausierällä maksettavan lainan hakeminen onkin kaikkein järkevin ratkaisu ongelmaan. Asunnon hankinta on suuri askel, ja lainan hakeminen tähän tarkoitukseen täytyy olla vankasti perusteltua ja vakavasti harkittua. Tällaiset lainat saattavat olla jopa satojen tuhansien arvoisia ja niitä voi joutua maksamaan takaisin kymmenien vuosien ajan. Täytyy tarkasti punnita, kykeneekö tarjotunlaiseen maksusopimukseen ja onko elämäntilanne oman asunnon hankinnalle oikea. Jos näihin kysymyksiin vastaa kyllä, niin laina on avain ja ensimmäinen askel oman unelman toteutumiselle.

2. Opinnot

Harvalla nuorella on pilvin pimein rahaa, mutta opiskella pitäisi. Vaikka itse opiskelu on suurelta osin Suomessa maksutonta, tulee sen ohella paljon muita kuluja, jotka opiskelijan pitää itse kattaa. Hänen pitää esimerkiksi maksaa itse asumisensa ja syömisensä sekä usein myös opiskelumateriaalit, joihin saattaa upota jopa tuhansia euroja. Usein aika ei kiireisten opintojen ohella riitä edes töissä käymiseen. Siksi opintolainan hakeminen opintojen ajaksi voi monessa tapauksessa olla erittäin perusteltua, ja se helpottaakin opintojen aikaista arkea huomattavasti. Tämän jälkeen pääsee toivottavasti nopeasti osaksi työelämää ja lainan saa maksettua pois itselleen sopivissa erissä!

3. Ajoneuvon hankkiminen

Yksi suurehkoista hankinnoista, joka voi myöskin aiheuttaa harmaita hiuksia on uuden ajoneuvon hankinta. Vaikka tämä on vaikkapa asunnon hankkimiseen verraten pienempi ostos, voi sillekin tulla hintaa kymmeniä tuhansia euroja, mikä on ehdottomasti sellainen summa, jota ei ihan jokaiselta heittämällä löydy. Siksi laina on tässäkin suhteessa mahtava apu. Lainan saa valita itselleen sopivissa erissä, ja sen avulla saa ostettua itselleen sopivan unelmiensa menopelin itselleen helposti ja kätevästi heti.

4. Yrityksen perustaminen

Yrityksen perustaminen saattaa olla yksi elämän suurimmista päätöksistä ja ehdottomasti iso askel elämässä. Se vaatii perustajaltaan paljon, eikä taakkaa yhtään helpota se fakta, että se on myös todella kallista. Onneksi laina tulee tässäkin tapauksessa avuksi ja auttaa tekemään unelmistasi totta ja aloittamaan polkusi yrittäjänä!

5. Lomamatka

Yksi hieman pienemmistä, mutta kuitenkin tärkeistä käyttökohteista lainalle voi olla lomamatkan tekeminen. Koko perheen lomamatkan hintalappu saattaa nousta lentoineen, hotelleineen ja ruokineen jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Tähän ei jokaisella perheellä ole varaa, mutta onneksi lainan avulla voi tehdä perheensä unelmista totta ja lähteä matkalle kohti seikkailuja ja aurinkoa vaikka jo tänään!