Luottokortti on hyvä olla olemassa

Luottokortti on nimensä mukaisesti maksukortti, jolla on mahdollista ostaa luotolla. Luottokortit ovat nykyään hyvin yleisiä ja niitä käytetään paljon ympäri maailmaa. Luottokortti tarjoaa luottoa maksamiseen. Luoton käyttäminen on verrattavissa täysin lainan ottamiseen.

Luottokortilla ostettaessa ostettaessa ostosummaa ei vähennetä suoraan pankkitililtä, vaan summa vähennetään käyttäjälle myönnetystä luottorajasta tai luottotililtä. Yleensä luottokortin käytöstä saa erillisen laskun kerran kuukaudessa. Laskun voi maksaa, joko kerralla tai erissä. Kyseessä on siis ikään kuin lyhytaikainen laina, jonka voi maksaa kerralla tai osissa pois. Kuten mikä tahansa muukin laina, luottokortti käyttäminen kerryttää korkoa. Usein luottokortteihin on liitetty jokin tietty koroton aika, jonka aikana tehdyistä ostoksista ei kerry korkoa lainkaan. Tämä tarkoittaa sitä, että luottokorttilaskut kannattaa maksaa pois ennen kuin koroton maksuaika loppuu, mikäli haluaa välttyä korkokuluilta.Luottokortti on hyvä olla olemassa

Milloin luottokortilla maksaminen kannattaa

Korttimaksaminen on hyvin yleistä ja lähes jokaiselle arkipäivää. On kuitenkin tiettyjä tilanteita milloin luottokortilla maksaminen on järkevämpää kuin tavallisella pankkikortilla.

Lentojen ja matkojen varaaminen

Lentojen ostamiseen ja muiden ulkomaille suunnattujen matkojen ostamiseen luottokortin käyttäminen on erittäin suositeltavaa. Esimerkiksi, jos kävisi niin huono tuuri, että lentoyhtiö tai matkanjärjestäjä menee konkurssiin ennen matkaa tai matkan aikana, luottokortilla maksetun matkan kulut on mahdollista saada takaisin luottokorttiyhtiöltä.

Toinen huomioitava asia lentojen tai matkojen ostamisessa on se, että luottokortit sisältävät yleensä aina matkavakuutuksen. Matkavakuutus tulee yleensä voimaa, kun matka on kokonaan tai osittain maksettu luottokortilla. Matkavakuutuksen voimaan astumisen edellytykset kannattaa tarkistaa omalta luottokortin myöntäjältä. Luottokortteihin liitetyt matkavakuutukset ovat yleensä aina hyvin kattavia ja korvaavat yleensä esimerkiksi sairastumisen ja matkatavaroiden lisäksi myös matkan peruuntumisen. Siis käyttämällä luottokorttia lentojen tai matkojen ostamiseen säästät rahaa, kun sinun ei tarvitse ostaa erillistä matkavakuutusta vakuutusyhtiöltä.

Ostaminen netissä

Kun olet tekemässä ostoksia esimerkiksi ulkomaisesta verkkokaupasta, kannattaa käyttää maksaa ostoksen luottokortilla ennemin kuin tavallisella pankkikortilla tai verkkomaksuna. Luottokortilla ostaminen tarjoaa turvaa ostosten tekemiseen monella tavalla. Lähes jokaiseen luottokorttiin on liitetty osto- ja tuoteturvakuutus. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi jos ostamasi tuote ei tulekaan perille tai se ei vastaa sitä mitä olit tilaamassa, voit vaati rahojasi takaisin suoraan luottokorttiyhtiöltäsi.

Hieman hintavampien ostosten tekeminen kannattaa hoitaa luottokortilla, vaikka et tekisikään ostosta verkosta. Aikasemmin mainitsemani tuote- ja ostoturva tulevat voimaan myös, kun ostat tuotteen kivijalkamyymälästä. Useat luottokorttiyhtiöt myöntävät vakuutuksen ostetulle tuotteelle. Vakuutus kattaa esimerkiksi tuotteen rikkoutumisen tai katoamisen tiettynä aikana, esimerkiksi 180 päivää ostosta.

Muiden ostosten tekeminen luottokortilla

Aina luottokorttia käytettäessä kannattaa miettiä onko se järkevää. Yli omien varojen ei kannata elää. Arkipäiväisten ostosten, kuten ruuan, polttoaineen ja vaatteiden ostaminen voi olla joissain tilanteissa järkevää. Useat luottokorttiyhtiö kannustavat asiakkaitaan kerryttämään palkintopisteitä tai maksutapaetua luottokorttia käyttämällä. Lisäksi luottokortti antaa käyttäjälleen yleensä korotonta maksuaikaa. Arkiostosten tekeminen luottokortilla sopii parhaiten erittäin vastuulliselle käyttäjälle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *