Venelaina auttaa sinua hankkimaan unelmiesi veneen

Veneily on monen suomalaisen lempipuuhaa kesällä. Ei ole siis ihme, että yhä useampi haaveilee omasta veneestä. Veneily ei suinkaan ole edullinen harrastus. Useasti veneen omistamisesta puhuessa, nykyiset veneilijät kiroavat harrastuksen kuluja. Vanhan sanonnan mukaan veneilyssä onnellisimmat hetket ovat veneen hankinta sekä sen pois myyminen.

Mikäli olet näistä faktoista huolimatta sitä mieltä, että uuden veneen hankinta on järkevää, niin lue alhaalla olevat vinkit, jotta edullisin venelaina löytyy varmasti.

1. Kilpailuta vakuudellinen laina pankista

Uuden veneen hankintaan voit pyytää rahoitusta pankistasi. Kannattaa pyytää vakuudellista rahoitusta, mikäli sinulla on jotain reaalivakuuksia, jotka käyvät pankille. Tällaisia vakuuksia voi olla mm. omistusasunto, arvopaperit, tai kesämökki.

Antamalla pankille vakuuksia varmistat sen, että saat edullisempaa korkoa lainallesi. Varsinkin tällä hetkellä pankit myöntävät todella halpoja vakuudellisia lainoja, joten jos vain vakuuksia löytyy kannattaa valita vakuudellinen pankkilaina.

Kannattaa muistaa, että oman pankin lainatarjous ei ole välttämättä se paras. Parhaan lainatarjouksen saat pyytämällä ensin tarjouksen omasta pankista, jonka jälkeen voit viedä tämän tarjouksen kilpaileville pankeille ja pyytää parempaa tarjousta.

Kilpailevat pankit antavat sinulle todennäköisesti omaa pankkiasi paremman tarjouksen, joten voit viedä nämä paremmat tarjoukset omaan pankkiisi ja pyytää heiltä vastatarjousta, jottet vaihda pankkia.

2. Kilpailuta vakuudeton laina rahoituslaitoksilta

Aina vakuuksien hankkiminen ei ole mahdollista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että lainan saaminen olisi ilman vakuuksia mahdotonta. Rahoituslaitokset ja pankit myöntävät lainaa myös ilman vakuuksia. Näissä luotoissa korko on luonnollisesti hieman korkeampi, koska myös luotonantajalle riskit ovat hieman suuremmat.

Korkoprosentti määritetään hakijan taloudellisella tilanteella, eli toisin sanoen, mitä paremmin sinulla on raha-asiat hoidettu, niin sitä paremman koron voit saada lainallesi. Raha-asioiden lisäksi vakituisesta työsuhteesta tai vaikkapa vakituisista pääomatuloista on luonnollisesti hyötyä pienemmän korkoprosentin saamiseksi.

Vakuudettomien lainojen koroissa voi olla hyvinkin suuret erot. Lainan kilpailuttaminen käy siis myös järkeen vakuudettomien lainojen kohdalla. On olemassa useita eri palveluita, joissa lainan voi nykyään kilpailuttaa.

Näiden palveluiden idea on, että tekemällä yhden lainahakemuksen saat useita, jopa kymmeniä tarjouksia eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Pankit ja rahoituslaitokset siis kilpailevat siitä, että saavatko he sinut asiakkaakseen.

Saadaksesi lainatarjouksia tällaisista palveluista tulee sinulla olla vakituiset tulot ja työpaikka. Luottotietosi tulee olla myös nuhteettomat. Iältäsi sinun tulisi olla vähintään 20-vuotias, mutta osa palveluista voi myöntää tarjouksia myös täysi-ikäisille eli 18-vuotta täyttäneille.